MERE VIDEN

HVORFOR ENERGIRENOVERE?

Gevinsterne ved energirenovering er mange. Du vil mærke forskel på både pengepung og indeklima, og din bolig vil fremstå mere tidssvarende:

 • Mindre varmeregning og bedre energimærkning
  I et energiforbedret hus falder energiforbruget og det bliver dermed billigere at bo der. Desuden øges husets værdi, når energimærket forbedres.

 • Komfort og bedre indeklima
  Når du energiforbedrer dit hus, får du mindre træk og kulde. Et bedre indeklima mindsker risikoen for, at du udvikler astma, allergi samt hovedpine, træthed og andre gener, der kan skyldes dårligt indeklima.
    
 • En grønnere fremtid
  Miljøet og klimaet udenfor har også gavn af at du bruger mindre varme, da det giver en mindre udledning af CO2 fra fossile brændsler som kul, olie og gas.


HVORNÅR SKAL DU ENERGIRENOVERE?

Energiforbedringer kan selvfølgelig betyde, at der i en periode skal arbejdes på og i din bolig. Til gengæld er det oplagt at tænke forbedringerne sammen med eventuelle andre planer, f.eks. når du alligevel vil renovere dit køkken eller badeværelse. Du kan altså slå to fluer med ét smæk. 

Nedenfor kan du se 8 oplagte anledninger til også at tænke på energiforbedring:

 1. Når tag eller vinduer skal skiftes 

 2. Hvis du vil have et sundere indeklima

 3. Når dit køkken eller bad skal udskiftes 

 4. Når dit nuværende varmeanlæg skal udskiftes eller du vil reducere varmeregningen 

 5. Når børnene er flyttet og I vil disponere boligen anderledes 

 6. Når du vil sikre dig mod indbrud med nye vinduer og døre 

 7. Når du køber hus 

 8. Når du vil modernisere og bygge ud 

 

Vidste du...

Vidste du...

… At du kan sælge din energibesparelse til energiselskabet? Du får en ”grøn belønning” for din energirenovering via et økonomisk tilskud, der typisk ligger på 30-40 øre pr. sparet kWh i det første år efter energirenoveringen.


Kontakt BedreBolig-rådgiveren for at høre nærmere om, hvad du kan tjene på din energirenovering – og for at hjælpe dig med at hente gevinsten hjem.


 

Vidste du...

Vidste du...

… At du nemt og gratis kan give din bolig et sundhedstjek? Ved hjælp af et IC-meter kan du måle din boligs indeklima (bl.a. luftfugtighed, temperaturudsving og CO2) og derigennem vurdere potentialet for energibesparelser.


Det er gratis at låne et IC-meter. Hvis du er interesseret kontakt vores BedreBolig-rådgivere

Vidste du...

Vidste du...

…At du på Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk finder alt om energiforbrug og energiløsninger i hjemmet